nedeľa 9. decembra 2012

Edison Awards

Jedno z najprestížnejších ocenení v oblasti, vedy, inovácie a dizajnu v USA. Priznám sa, že som o ňom dlho ani len nepočul, pritom vo svete inovácie má svoju váhu. Pôvod tohto ocenenia siaha do roku 1987, kedy bola založená Americká Marketingová Asociácia ale až od roku 2008 ako samostatná organizácia. Nominácie a ocenenia sú v 15 kategóriách, ktoré hodnotí viac než 3000 vedúcich obchodných manažérov a akademikov z celej krajiny. Viac informácií je možné nájsť na http://www.edisonawards.com/



Vybrané ocenené a nominované produkty 


2010
Windtronics - veterné elektrárne nemusia vyzerať iba ako tie v Rakúsku. Windtronics priniesli elegantné a jednoduché riešenie, pričom nezabudli ani na komerčný efekt.










2011


TerraSkin - Papier vyrobený z kameňov. Naozaj zaujímavé a ekologické riešenie, ktoré chráni našu prírodu. Neviem však aké má tento papier fyzické vlastnosti. Ide o kombináciu minerálneho prášku (> 75%) kombinovaného s netoxickou živicou (<25%). Výroba TerraSkin nevyžaduje vodu, takže pri výrobe nevznikajú žiadne znečistenia vody. Je taktiež vode odolný a veľmi pevný. Má zaujímavú štruktúru a keďže nesaje vodu, pri potlači sa spotrebuje menej farby.





Kuredux a Kuresurge - biodegradovateľný plast, ktorého základom je kyselina polyglykolová PGA












2012



 eCoupled - bezdrôtový prenos energie


nPowerPeg - je zariadenie, ktoré dokáže vyrábať elektrickú energiu pri pohybe, čiže premieňa kinetickú energiu na elektrickú. Takáto energia je dostačujúca napríklad na nabíjanie smartfónu.





Lenovo RJ600N Memjet - najrýchlejšia a najúspornejšia farebná tlačiareň súčasnosti.




Zeyez - sú hi-tech okuliare so zabudovanou HD kamerou, 8GB flash pamäťou, USB micro konektorom a Bluetooth pripojením.








emPower od Pixeloptics - sú revolučné okuliare, ktoré pomocou patentovanej technológie tekutých kryštálov dokážu prispôsobiť optické vlastnosti šošoviek na základe vašej vzdialenosti od čítaného textu.









ViridiSTOR - unikátne zelené riešenie pre rôzne veľtrhy a konferencie. Namiesto toho, aby vystavovatelia rozdávali prospekty, letáky a iné papiere, každý návštevník dostane USB, na ktoré si nahrá informácie od zaujímavého vystavovateľa a doma si ich v pokoji pozrie. Každý vystavovateľ má zase pri svojom mieste zariadenie, kde je možné USB zastrčiť a tak čerpať informácie o ňom.



Liquipel - vodeodolný nanopovrch





T-Ink - Farba, ktorá nahrádza klasické elektronické spoje. Je to elektrický prúd vodiaca farba, ktorá môže byť aplikovaná na takmer hocijaký materiál v širokej škále farieb. Jej výhody sú jednoduchosť aplikácie, dlho trvácnosť a nízke náklady. Podobná farba sa volá Bare Paint, ktorá však nie je určená primárne na komerčné použitie.

XyloBag - tašky vyrobené z biodegradovateľného termoplastu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára